Borgerlig begravelse/bisættelse

Hvordan foregår en borgerlig begravelse/bisættelse?

Der findes ikke konkrete regler for, hvorledes eller hvordan en borgerlig begravelse eller bisættelse skal afholdes, dog skal højtideligheden foregå på sømmelig vis, og det er ikke tilladt at forstyrre den offentlige orden.
I mange tilfælde afholdes en borgerlig begravelse/bisættelse i et kapel, da kapellet som regel ligger i tilknytning til krematorium, hospital, plejehjem eller kirkegård. Men det er også muligt at afholde en borgerlig begravelse i afdødes/pårørendes hjem, i et forsamlingshus eller på en restaurant.

Planlægning af den borgerlige begravelse

Som traditionelle begravelser/bisættelser kan den borgerlige planlægges som afdøde eller de pårørende ønsker det. Det er normal praksis, at der afholdes taler, og vælges sange og musik, med tanke på den person, der er gået bort.
Der kan være pårørende, der ønsker at holde taler eller læse digte op, og nogle gange ønsker de pårørende at vise billeder af afdøde. I sjældnere tilfælde ønsker de efterladte at holde en højtidelighed med kisten stående åben. Beslutningerne til arrangementet tages som regel ud fra afdødes nedfældede ønsker eller ud fra, hvad de efterladte finder i overensstemmelse med afdødes liv.

Vi har mange års erfaring

Hos Burchhardts Begravelsesforretninger, har vi mange års erfaring med borgerlige begravelser/bisættelser. Vi rådgiver dig grundigt, så du kender til de forskellige muligheder og kan træffe de rigtige beslutninger, for ceremonien kan jo ikke gøres om. Vi hjælper dig med at arrangere en smuk og mindeværdig begivenhed, som du kan tænke tilbage på med glæde.

Vi lover dig en smuk borgerlig begravelse

Det sidste farvel kan ikke gøres om, og det er vigtigt, du gør dig grundige overvejelser i forhold til hvordan du, og de øvrige pårørende, får sagt farvel på den bedst mulige måde.
Måske skal der lægges en tegning fra børnebørnene i kisten og måske har nogle en bestemt sang, de knytter til afdøde, som de ønsker sunget. Det kan også være, at afdøde havde en yndlingsblomst, der skal pynte i kirken eller ved det efterfølgende kaffearrangement. Der er i det hele taget mange ting at beslutte, og vi sørger for at drøfte dem alle med dig.
Og vi kan naturligvis også hjælpe med ansøgning om begravelseshjælp fra det offentlige.

I øvrigt skal du huske

Er det dig, der står for alt det praktiske, er der også andre ting end planlægning af selve ceremonien, der skal tages hånd om. Se og print vores huskeliste her.

Kontakt os – vi svarer hele døgnet

Vil du bestille tid til en samtale, eller har du spørgsmål til borgerlige begravelser/bisættelser, er du velkommen til at kontakte os på 32 55 20 09. Vi besvarer telefonen hele døgnet.
Du kan læse mere om vores bedemænd København eller sende os en mail her.

Kontakt

Amager & Sundby Ligkistemagasin
Italiensvej 16 – 2300 København S
Tel.: 32 55 20 09
E-mail: amager@burchhardt.dk 
Se på kort

Tårnby Begravelsesforretning
Amager Landevej 49 – 2770 Kastrup
Tel.: 32 52 77 87
E-mail: taarnby@burchhardt.dk
Se på kort

Christianshavns Ligkistemagasin
Prinsessegade 21 – 1422 København K
Tel.: 32 54 01 44
E-mail:
christianshavn@burchhardt.dk
Se på kort